print this page

Over ons

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amsterdam

Innovatief, interdisciplinair onderzoek, waarin natuurwetenschappers en kunst- en cultuurhistorici samenwerken, resulteert in de ontwikkeling van kennis waar deze ontbreekt en levert kennis op die collectiemanagement optimaal en kosteneffectief ondersteunt. 

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ontwikkelt, verzamelt en verspreidt onder andere kennis op het gebied van Waardering, Beheer en behoud, Collectie-risicomanagement, Museometrie en Toegankelijkheid voor collectiebeheerders en het brede publiek. 

Behalve websites en (e-)publicaties gebruikt de RCE symposia en platforms voor kennisuitwisseling. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is gevestigd in Amersfoort (hoofdvestiging), Amsterdam (onderzoeksfaciliteiten) en Rijswijk (collecties). 

De Rijksdienst voert haar onderzoek bij voorkeur  uit in samenwerking met nationale en internationale partners. In het Ateliergebouw in Amsterdam werkt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met het Rijksmuseum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Meer weten over de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed?

Ga naar: www.cultureelerfgoed.nl